Σπάρτα Ρότερνταμ-ΠΑΟΚ 0-1


Νικηφόρα η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ (1-0) για τις αναμετρήσεις με την Βαλερένγκα στο Γιουρόπα Λιγκ. Γκολάρα ο Τσιρίλο στο 37'. Αποθέωση και πάλι από τους φίλους του "δικέφαλου του Βορρά" που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν.

Μοιρασμένο ξεκίνημα


Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή τους. Συνέπεια της αδράνειας αυτής, ήταν ένα δυνατό σουτ του Στρότμαν έξω από την περιοχή, στο 16ο λεπτό να καταλήξει στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Η φάση αυτή ουσιαστικά αφύπνησε τους παίκτες του Σάντος, τόσο από τις φωνές του Ελληνα πορτιέρο όσο και του Πορτογάλου τεχνικού που ζήτησε καλύτερη πίεση στον αντίπαλο έξω από την άμυνα των Θεσσαλονικιών.

Οι εντολές αυτές έγιναν και πράξη και η μεσαία γραμμή Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης να πιέζουν καλύτερα. Ο "δικέφαλος του Βορρά" ανέβασε στροφές στην αποδοσή του και στο 24' είχε και την πρώτη απειλή προς την εστία του Σελίνγκα.

Ο Φιλομένο μετά από ατομική ενέργεια αποφάσισε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ολλανδικής ομάδας.

Αλλαγή πλάνων... στο κέντρο

Ο Φερνάντο Σάντος στο 27' αναγκάστηκε να αλλάξη τα πλάνα του σε πρόσωπα κυρίως αφού ο Φωτάκης μετά από ένα χτύπημα δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς και άμεσα αντικαταστάθηκε από τον Αμπουμπακάρι.

Μέχρι οι φιλοξενούμενοι να βρουν και πάλι τις θέσεις του, οι παίκτες του Αντελάαρ έχασαν άλλη μια ευκαιρία όταν μετά την σέντρα του Τζον από αριστερά, ο Πέπον παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει πλάγια, μακριά από την εστία του Χαλκιά με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να έχουν χάσει τον παίκτη από τον έλεγχό τους.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ... σκόραρε ο "καραφλός"

Η ελληνική ομάδα μετά το ημίωρο ανέβασε και πάλι την απόδοσή της με κινητήριο μοχλό τον Κονσεϊσάο. Στο 32' μετά από σέντρα του Σορλέν από αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο της Σπάρτα, Σελίνγκα απόκρουσε ενστικτωδώς σταματώντας τον Βόσνιο επιθετικό.

Ομως δεν έγινε το ίδιο και πέντε λεπτά αργότερα (37'), όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του αρχηγού του ΠΑΟΚ από δεξιά και την λάθος εκτίμηση στην έξοδο του Σελίνγκα, η μπάλα κατέληξε στον Τσιρίλο, ο οποίος με δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το 0-1 με τους φίλους του "δικέφαλου του Βορρά".

Ιδιο σκηνικό σε ματς και άμυνα

Σ' ένα δεκάλεπτο ανάλογο του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έδειξαν καλύτεροι οργανωτικά και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 52' "άγγιξαν" το γκολ όταν μετά την σέντρα του Ντουπλάν από δεξιά, η κεφαλιά του Πέπον πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν από τα άκρα κυρίως να βγουν στην επίθεση αλλά δεν τα κατάφερναν να φτάσουν την μπάλα στον Μουσλίμοβιτς.

Μέσα ο "Κούτσια"... και αλλαγές σε κάθε γραμμή

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλοντας να δει και άλλους παίκτες να αγωνίζονται προκειμένου να κρίνει σε τι κατάσταση είναι αρχικά πέρασε στο ματς τον Κουτσιανικούλη αντί του "κουρασμένου" Φιλομένο.

Στο 78' ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη μετά από έναν εξαιρετικό συνδιασμό με τον Βόσνιο επιθετικό του ΠΑΟΚ, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα με την προσπάθεια και του Σελίνγκα πέρασε κόρνερ.

Πριν εκτελεστή το κόρνερ ο Φερνάντο Σάντος, απέσυρε τους Μπιζέρα, Μουσλίμοβιτς και Σορλέν βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μαλεζά, Αναστασάκο και Βερόν.

Ο Κρέσιτς φώναξε παρών...

Ο νεοαποκτηθέντας γκολκίπερ Κρέσιτς χρειάστηκε να επέμβει αποτελεσματικά στο 79', όταν ο Τζον από δεξιά μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, επιχείρησε το σουτ από διαγώνια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του "δικέφαλου του Βορρά" φώναξε παρών.

Στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σημάδια κόπωσης οι Ολλανδοί απείλησαν πριν την εκπνοή, ότανη κεφαλιά του Αντελέγιε μέσα από τη μικρή περιοχή, σταμάτησε και πάλι από τον Κροάτη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας.

Οι δύο ενδεκάδες:

Σπάρτα Ρότερνταμ (Αντελάαρ): Σελίνγκα, Μποάκιε, Αντελέγιε, Σλάινγκαρντ, Μπάκενς, Φαν Χέσελ (46' Φαν Μπέρεν), Στρότμαν, Φάλκενμπουργκ, Πέπον, Ντουπλάν (82' Ντίσελς), Τζον.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Λίνο, Μπιζέρα (78' Μαλεζάς), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Σορλέν (79' Βερόν), Φωτάκης (27' Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο (61' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78' Αναστασάκος).

Σάντος: "Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε"

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά το νικηφόρο τεστ με τους Ολλανδούς, ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως η ομάδα του θέλει ακόμα δουλειά ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του "δικέφαλου του Βορρά", η ομάδα του θα είναι έτοιμη.

"Είμαστε ικανοποιημένοι. Είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε να δούμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι που μας περιμένει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Έχουμε αρχίσει εδώ και 20-25 ημέρες την προετοιμασία και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε
" είπε στα πρώτα λόγια μετά το ματς ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις