Βρήκε το σχήμα

Οι αποφάσεις σχετικά με την τακτική και την διάταξη του ΠΑΟΚ έχουν ληφθεί από τον Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής έχει καταλήξει σε ένα σχήμα 4-3-3 και αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στους δύο αγώνες απέναντι στην Βαλερένγκα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Αυτό το σχήμα θα χρησιμοποιήσει και στην αυριανή (22/7) φιλική αναμέτρηση με την Σπάρτα Ρότερνταμ, που είναι και η τελευταία του Δικεφάλου επί αυστριακού εδάφους.


Δεδομένου του τελευταίου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο Σάντος δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ενδέχεται μάλιστα μέσα από τις αποφάσεις του να καταδείξει και τα πρόσωπα που θα σχηματίσουν την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα στο Οσλο. Εκτός του Χαλκιά, προβάλλει βέβαιο ότι Μπιζέρα και Τσιρίλο θα είναι στο κέντρο της άμυνας. Προβληματισμός υπήρχε και υπάρχει αναφορικά με το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Πάμπλο Κοντρέρας μπορεί να είχε αυτή την ευθύνη στην Εθνική Χιλής, αλλά στην προκειμένη φάση δεν ανταποκρίνεται στο απόλυτο, σε αυτόν τον ρόλο. Ωστόσο, ο Σάντος έχει αποφασίσει να του δώσει κι άλλο χρόνο προσαρμογής.

Στο αριστερό άκρο δεν αναμένονται εκπλήξεις, παρά την εντυπωσιακή. επιστροφή του Νίκου Αραμπατζή. Ο Λίνο είναι η επιλογή του Σάντος και δεν αλλάζει. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είναι επίσης ξεκάθαρα τα πράγματα. Στον άξονα θα τοποθετηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ Φωτάκης και Σορλέν θα είναι στην δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Σε ότι αφορά την επίθεση, ο Μουσλίμοβιτς θα είναι στη κορυφή και ο Κονσεϊσάο στη δεξιά πλευρά. Ο Φιλομένο χρησιμοποιείται στην αριστερή πτέρυγα και φυσικά σε μία θέση που προσπαθεί να την μάθει. Μέχρι στιγμής αποδεικνύονται στην πράξη οι σχετικές δυσκολίες, αλλά ο Σάντος είναι (και επί τούτου) κάθετος.

Κατά τα άλλα, καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο θέμα του Βίκτορ Βιτόλο. Μάλιστα, ο ισπανός με καθημερινές δηλώσεις εκφράσει τη στεναχώρια του, αλλά και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η επίλυση του ζητήματος. Μεγαλύτερη σημασία έχει βέβαια η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Δηλαδή; Θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη ή θα περιμένει περισσότερο τον έμπειρο μέσο. Η λογική λέει ότι δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών, καθώς επίσης και της. κοσμοσυρροής στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Δικέφαλος θα περιμένει τον αθλητή. Μήπως όμως εξετάζεται και κάποια άλλη περίπτωση;

Από εκεί και πέρα, ο Λίνο παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. "Δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, γι' αυτό και οι ρυθμοί είναι πιο έντονοι. Προσωπικά επιδιώκω και την προσωπική βελτίωση, ούτως ώστε να ωφεληθεί η ομάδα. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, ήρθαν στην ομάδα παίκτες με ποιότητα και οφείλουμε να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. "Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί αλλά είναι σαφές ότι θέλω να είμαι μέλος μιας ισχυρής ομάδας".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις