Ανεβασμένος «Δικέφαλος»

Ανεβασμένος «Δικέφαλος» moysligkolifiliko.jpgΤα γκάζια του Φερνάντο Σάντος τις προηγούμενες ημέρες μετά την κακή εικόνα της ομάδας κόντρα στην Ναϊμέγκεν έπιασαν τόπο. Ο ΠΑΟΚ με πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε 2-0 σε φιλικό την Βίλεμ χάρη στα γκολ του Μουσλίμοβιτς και του Αναστασάκου. «Πάρτι» από τους φίλους του «δικεφάλου του Βορρά» στις εξέδρες!

Με 4-3-3

Ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-3-3 και τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο, Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, τον Μπιζέρα δεξιά και τον Λίνο αριστερά. Στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Φωτάκης, Γκαρσία και Σορλέν και στην επίθεση αριστερά ο Φιλομένο, δεξιά ο Κονσεϊσάο και στο κέντρο της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Είχε ρυθμό στην αρχή

Το παιχνίδι στην Ολλανδία ξεκίνησε σχετικά δυνατά, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μόλις στο 3' ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Φιλομένο έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι Ολλανδοί με εξαίρεση την παραπάνω φάση, είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα και στο 16' με τον Σβίνκελς έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όμως ο παίκτης της Βίλεμ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Από το σημείο εκείνο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που στο 29' απείλησαν τους αντιπάλους τους, όμως ο Χαλκιάς μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Γκρεγκουάρ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς παρότι δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Σκόρερ ήταν ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος στην επαναφορά, μετά την κεφαλιά του Φιλομένο από την σέντρα του Φωτάκη και την αρχική απόκρουση του τερματοφύλακα της Βίλεμ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 37' ο Τσιρίλο που είχε προωθηθεί έπιασε το δυνατό σουτ, χωρίς όμως να βρει στόχο. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου χάθηκε για τους Ολλανδούς στο 41' με τον Τουταχάρ να πιάνει το δυνατό σουτ και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πολύ κακό το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη το θέαμα έπεσε κατακόρυφα, με την πρώτη ευκαιρία να δημιουργείται και να χάνεται στο 68'. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Τσιρίλο με πολύ δύναμη, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Γκρεγκουάρ έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά, ο οποίος με την σειρά του έλεγχε την φάση. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ έπεφτε και ο ρυθμός, όμως οι «ασπρόμαυροι» είχαν την τελευταία λέξη για το τέλος. Στις καθυστερήσεις οι Κουτσιανικούλςη με τον Αραμπατζή συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Σερραίος μπακ έκανε τη σέντρα και ο Αναστασάκος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Βίλεμ: Άερτς, Σβίνκελς, Τουταχάρ (71’ Σουλμπ – 82’ Βάνσιψεν), Βελόσο, Μουράτ, Ντίμανς, Ζάιλερ (60’ Γιάνσεν), Βάου (60’ Μελτς), Περέιρα, Κάργκο (46’ Βάλκερς), Γκρεγκουάρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο (46’ Αραμπατζής), Τσιρίλο (87’ Μαλεζάς), Μπιζέρα, Γκαρσία, Σορλέν (87’ Βερόν), Φωτάκης (82’ Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς (82’ Αναστασάκος).


Σάντος: «Το αποτέλεσμα μετράει»

«Το αποτέλεσμα πάντα μετράει. Όπως είπα και στο τελευταίο τεστ που δώσαμε (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη με την Τσίβας Γκουανταλαχάρα), σιχαίνομαι την ήττα. Στο ποδόσφαιρο αυτό που δίνει χαρά, δύναμη, ικανοποίηση είναι οι νίκες. Αυτό είναι σημαντικό, είναι μια συνήθεια που αποκτάς και είπαμε ότι από σήμερα δεν υπάρχουν φιλικά, είναι σαν να αρχίζουμε τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Απλώς έπρεπε να το είχαν καταλάβει ήδη οι ποδοσφαιριστές από το προηγούμενο παιχνίδι, δεν το έκαναν. Σήμερα έδειξαν ότι το κατάλαβαν» είπε αρχικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε:

«Εχουμε ακόμη δρόμο στην προετοιμασία μας, είμαστε περίπου 50% έτοιμοι. Είναι φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές να είναι κουρασμένοι, μετά από το πρόγραμμα που είχαμε με πρωινές και απογευματινές προπονήσεις και το οποίο ελαττώσαμε λίγο εσχάτως. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται αυτή η κούραση, όπως σε ορισμένες αργές αντιδράσεις που έχουν. Αυτό από μόνο του, βέβαια, δεν ευσταθεί ως δικαιολογία για να πούμε ότι δεν μπόρεσαν κάτι και δεν το έκαναν. Και αυτό σήμερα ήταν η διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι. Σήμερα δείξαμε καλή οργάνωση, μια ομάδα που δεν θέλει να χάνει, με αγωνιστική νοοτροπία και νομίζω ότι, μετά από τα πρώτα 10-15 λεπτά που χρειάστηκε να περάσουν για να βρούμε το ρυθμό μας, κυριαρχήσαμε ξεκάθαρα στον αγώνα. Δημιουργήσαμε φάσεις και οι φάσεις που έκαναν οι αντίπαλοι ήταν από δικά μας λάθη. Ηταν σαν να χαλαρώσαμε εκεί, κάτι που φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνει. Αυτό μου άρεσε λιγότερο στον αγώνα. Αφαιρώντας αυτό το σημείο, χωρίς η ομάδα να κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, έδειξε καλά στοιχεία».
Ερωτηθείς σχετικά εξήγησε πως ο ομάδα δεν μπορεί επί της παρούσης να αγωνιστεί με σχήμα 4-4-2, διότι «δεν έχουμε ακόμη τους αυτοματισμούς, ούτε και το χρόνο να δουλέψουμε, για να τους βγάλουμε στο γήπεδο αυτούς τους αυτοματισμούς. Πρέπει να έχουμε ένα μοντέλο, για να προσαρμοστούν οι παίκτες και να είναι άνετοι με αυτό».
Τόνισε, επίσης, ότι, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, «πάνω-κάτω ο βασικός κορμός της ομάδας θα είναι αυτός που είδατε σήμερα. Μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε πράγματα που μας λείπουν και θα είμαστε πιο φρέσκοι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις