Με τον ΠΑΟΚ στο Ντόρβερθ




Όταν φτάνεις στο Ντόρβερθ οχτώ η ώρα το βράδυ και μαθαίνεις ότι είναι ήδη αργά για να βρεις ανοικτό ακόμα και εστιατόριο, καταλαβαίνεις ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Χαμένο στο δάσος μακρυά από οποιοδήποτε θόρυβο ή πειρασμό βρίσκεται το προπονητικό κέντρο Golden Tulip όπου έχει εγκατασταθεί η αποστολή της ομάδας. Το ξενοδοχείο απέχει περίπου 1000 μέτρα από τα δύο γηπεδάκια όπου η ομάδα του Σάντος προπονείται καθημερινά. Το στενό δρόμο μέσα στο δάσος οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία τον διασχίζουν είτε με ποδήλατα είτε (οι πιο ρομανικοί – οι οποίοι πάντως δεν αποτελούν την πλειοψηφία) με τα πόδια.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις, στις 9:30 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα. Οι προπονήσεις, διάρκειας μίας ώρας η κάθε μία, αναλώθηκαν σε ασκήσεις και οικογενειακό διπλό, με τον καιρό να δυσκολεύει τις προσπάθειες όλων:

Η πρωινή προπόνηση διεξήχθη με ψιλόβροχο, δυνατό αέρα και 13 βαθμούς ενώ το απόγευμα, κατά διαστήματα η βροχή ήταν δυνατή. Όταν πάντως τελείωσε και η απογευματινή προπόνηση και η ομάδα ετοιμαζόταν να αποχωρήσει για το ξενοδοχείο, ο ήλιος έκανε επιτέλους την εμφάνισή του για πρώτη φορά, με τους περισσότερους να κοιτούν απορημένοι τον ουρανό...

Όπως το συνηθίζει τα τελευταία τρία χρόνια, το παρόν στις προπονήσεις έδωσε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος θα παραμείνει στο Ντόρβερθ μέχρι το τέλος της προετοιμασίας.

Στα αγωνιστικά, οι Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς φαίνεται να ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στα πόδια και τη μέση αντίστοιχα, καθώς συμμετείχαν κανονικά στις προπονήσεις και το οικογενειακό διπλό. Τo sport24 όμως είχε σήμερα στραμμένα τα μάτια του σε ένα νέο μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μπορεί να αποτελεί μια από τις ακριβότερες μεταγραφές του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στην ενδεκάδα των δευτεραθλητών της περσινής κανονικής περιόδου της Superleague. Στο οικογενειακό διπλό της πρωινής προπόνησης ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη έπαιξε με την ομάδα των αναπληρωματικών και μάλιστα στην αριστερή πλευρά, σε αντίθεση με τη θέση που τον έχουμε συνηθίσει.

Στο διπλό αυτό, έκανε και πάλι την εμφάνισή της η επιθετική δυστοκία που παρατηρήθηκε και στον προχθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσίβας Γουδαλαχάρα. Λίγες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τον Φερνάντο Σάντος να παρεμβαίνει ελάχιστα στον αγώνα, ο οποίος τελικά κρίθηκε από ένα γκολ του Μπιζέρα.

Η εικόνα αυτή πάντως άλλαξε άρδην όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης:

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και δημοσιογράφοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για ένα φιλικό όπου τα γκολ έπεσαν βροχή υπό το βλέμα των Χαλκιά και Μουσλίμοβιτς. Με την κανονική βροχή να δυναμώνει, η ομάδα του πρώην αρχηγού της Εθνικής νίκησε σε έναν μισάωρο αγώνα με 9-5 την ομάδα των Βρύζα και Σάντος.

Ο αγώνας πάντως, είχε περισσότερο πάθος από το οικογενειακό διπλό της ομάδας με το Θοδωρή Ζαγοράκη (λιγότερο) και τους Κώστα Ιωσηφίδη και Ζήση Βρύζα (περισσότερο) να αποδεικνύουν ότι ακόμα και σήμερα δεν ανέχονται λάθη από τους συμπαίκτες τους. Και αν πριν την έναρξη του φιλικού όλοι οι παρευρισκόμενοι έκαναν το παν για να κρατήσουν στο γήπεδο το Γιάννη Ράλλη (γιατρό της ομάδας) φοβούμενοι... εμφράγματα, η ανάγκη ιατρικής περίθαλψης ήρθε από εκεί που δεν την περίμενε κανείς, με το Φερνάντο Σάντος να τραυματίζεται μετά από πέντε λεπτά αγώνα, (γύρισε το πόδι του σε μια προσπάθεια για πάσα).
Ο Γιάννης Ράλλης πάντως, αν και αντίπαλος του Σάντος στο φιλικό, δεν αρνήθηκε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, με τους δύο τους να αποχωρούν και τις ομάδες τους να συνεχίζουν τον αγώνα με ένα παίκτη λιγότερο η κάθε μια.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι τρεις αρχηγοί του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν θα είναι οι Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Κώστας Χαλκιάς και Πάμπλο Κοντρέρας, με τους οποίους ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ιδιαίτερη συνομιλία.

Για αύριο Κυριακή, δεν έχει προγραμματισθεί πρωινή προπόνηση, καθώς στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Willem II στο γήπεδο της Willem (Willem II Stadion στην πόλη Τίλμπουργκ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις