Λίνο: Έτοιμοι με Βαλερένγκα

Ο Αλβες Λίνο μίλησε χθες το μεσημέρι στους εκπροσώπους του τύπου. Για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Νορβηγική Βαλερένγκα, την προετοιμασία που γίνεται εντατικά στην Ολλανδία και τα αποτελέσματα που προκύπτουν μέσα από την σκληρή δουλειά. Ο Βραζιλιάνος Λίνο στις δηλώσεις του υποστήριξε:


«Είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνω με τον ΠΑΟΚ. Όσα χρόνια παίζω μπάλα γνωρίζω πως οι προετοιμασίες είναι πολύ βασικό κομμάτι για την πορεία μίας ομάδας στο πρωτάθλημα και την εν γένει καλή της παρουσία. Βέβαια ήταν γνωστό πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, πως δεν θα είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας. Γιατί επείγει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Βαλερένγα στις 30 Ιουλίου. Είναι το πρώτο ματς, μίας διπλής σειράς αγώνων, από τους οποίους θέλουμε να προκριθούμε».

Η ένταση των προπονήσεων που ακολουθείται είναι μεγάλη;
« Είναι γεγονός πως ειδικά τις πρώτες ημέρες οι προπονήσεις ήταν πολύ έντονες. Και αυτό είναι λογικό, καθώς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μπαίνουν οι βάσεις για την χρονιά. Έχω παρατηρήσει όμως πως τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει οι ρυθμοί της προπόνησης για να ήμαστε αρκετά φρέσκοι όταν διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι στην Νορβηγία με αντίπαλο την Βαλερένγκα. Άλλωστε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα θεωρείται πολύ σημαντικό για την συνέχεια».

Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες και επιθυμίες;
«Εγώ πάντα από την δική μου πλευρά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για εμένα καθώς κάνω προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ από την αρχή. Σας θυμίζω πως την σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν είχα κάνει βασικό στάδιο προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα βοηθήσει και την ομάδα. Όταν ένας παίκτης βελτιώνεται και η ομάδα μπορεί να βοηθηθεί».

Ποιος είναι ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ;
«Νομίζω ότι ο στόχος είναι πάντα η νίκη σε κάθε παιχνίδι που θα δώσουμε. Εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Έχουμε μια ομάδα δυνατή, ικανή για να μπορέσει να κερδίσει αυτά τα παιχνίδια. Μακάρι να είμαι μέρος αυτής της ομάδας και να μπορέσω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σιγά σιγά «ανοίγει» η ομάδα και αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες της;
«Σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει, μια και στην αρχή της προετοιμασίας μας είχε πει ο προπονητής πως οι ρυθμοί των προπονήσεων θα είναι δυνατοί. Από εκεί και πέρα αισθάνομαι ότι θα ήμαστε έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 30 Ιουλίου με την Βαλερένγκα στην Νορβηγία. Στο τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, έχουμε ένα πολύ δυνατό φιλικό με αντίπαλο την Σπάρτα Ρότερνταμ. Και αυτό το φιλικό παιχνίδι όμως το αντιμετωπίζουμε ως επίσημο. Και έτσι πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να ήμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι με την Βαλερένγκα. Από πλευράς φυσικής κατάστασης θα βελτιωνόμαστε με τον καιρό. Γιατί στα πρώτα φιλικά οι περισσότεροι παίκτες ήμασταν κουρασμένοι. Αλλά και θα βελτιωθούμε, θα μάθουμε και τον αντίπαλο μας για να ήμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου. Θέλω να πιστεύω ότι με την σκληρή δουλειά, θα έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις