Εντυπώσεις από το φιλικό ΠΑΟΚ-Βίλεμ

Μία ώρα απόσταση χρειάστηκε να διανύσει η ομάδα του ΠΑΟΚ για να μεταβεί από το αθλητικό κέντρο του Ντόρβερθ στο Τίλμπουργκ για το φιλικό αγώνα με τη Βίλεμ. Οι παίκτες δεν είχαν επιβαρυνθεί με επιπλέον προπόνηση, γεγονός που βοήθησε να δούμε μια πιο φρέσκια ομάδα στο χορτάρι. Εξάλλου, μετά από δύο ημέρες βροχής, ο ήλιος έκανε από χθες το πρωί και πάλι την εμφάνισή του στην Ολλανδία, ανεβάζοντας τη διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία πλησιάζει πλέον προς το τέλος της και η κούραση είναι έντονη.

Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο της Βίλεμ θύμιζαν... Τούμπα, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να καταφθάνουν από Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία αλλά και Ελλάδα για το φιλικό.

Μπαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν μπορεί παρά να σε πιάσει κατάθλιψη. Αν κάποια... Βίλεμ (12η πέρυσι στο Ολλανδικό πρωτάθλημα) διαθέτει τέτοιο παλατάκι, είναι αν μη τι άλλο άδικο ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται ακόμα στην Τούμπα. Το Willem II Stadion βέβαια μπορεί να είναι χωρητικότητας μόλις 15.000 θέσεων, ωστόσο από άποψη ανέσεων, ελάχιστα γήπεδα στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μαζί του.

Εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου πάντως, μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, Τούμπα θύμιζε και το ίδιο το γήπεδο, αφού στις κερκίδες υπήρχαν μόνο φίλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δε σταματούσαν να τραγουδούν.

Σε μιά από τις πολυτελείς αίθουσες του πρώτου ορόφου του γηπέδου, η διοίκηση του ΠΑΟΚ σε σχεδόν πλήρη απαρτία κατέστρωνε τα σχέδιά της για τη νέα σεζόν, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχιζαν σιγά-σιγά να βγαίνουν στο χορτάρι για την προθέρμανση, με τον κόσμο να τους αποθεώνει.

Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, εκτός από τους τριακόσιους περίπου φίλους του ΠΑΟΚ, είναι ζήτημα αν υπήρχαν στις κερκίδες πάνω από 20-30 οπαδοί της Βίλεμ...

Ο αγώνας

Από τις προπονήσεις είχε φανεί η αγωνία του Φερνάντο Σάντος για το πώς θα χωρέσει στην ομάδα ο Φιλομένο. Η λύση; Για πρώτη φορά σε αγώνα στην Ολλανδία ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατέβασε την ομάδα με 4-3-3, γεγονός πάντως που κατά το πρώτο δεκάλεπτο δε βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μπει στον αγώνα επιθετικά. Μετά από αυτό το χαλαρό δεκάλεπτο ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε ρυθμό και πάνω στο μισάωρο κατάφερε να προηγηθεί με το Μουσλίμοβιτς. Για τα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά του πρώτου μέρους, το παιχνίδι είχε ελάχιστες ευκαιρίες, με τη Βίλεμ να προσπαθεί να ισοφαρίσει.

Η διακοπή για το ημίχρονο βρήκε το Σάντος σκεπτικό με το τσιγάρο στο στόμα και τον Κουτσιανικούλη να προθερμαίνεται περιμένοντας να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τη Βίλεμ να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Υπό δυνατή βροχή, οι Ολλανδοί έπαιζαν πιο άνετα και κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι οπαδοί πάντως του ΠΑΟΚ δε φάνηκαν να πτοούνται και ζήτησαν επανειλημένως το πρωτάθλημα από το Θοδωρή Ζαγοράκη.

Με τον αγώνα να οδεύει προς το τέλος του και τους παίχτες να έχουν κατεβάσει ρυθμό, ανέλαβε δράση ο Φερνάντο Σάντος: Ενώ κατά τη διάρκεια των πρώτων 80 λεπτών του αγώνα ο Πορτογάλος προπονητής είχε σηκωθεί σε ελάχιστες φάσεις από τον πάγκο του, τα τελευταία δέκα λεπτά δεν κάθησε σχεδόν καθόλου, δίνοντας εντολές στους παίκτες του και δείχνοντας εμφανώς ότι ήθελε να κρατήσει το σκορ. Οι παίκτες του πάντως δεν του χάλασαν χατήρι, με τον Αναστασάκο που είχε περάσει στον αγώνα πριν από λίγα λεπτά να σκοράρει στις καθυστερήσεις κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η νίκη του ΠΑΟΚ, μπορεί να σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης ωστόσο και ο Σάντος αλλά και οι Βρύζας-Ζαγοράκης έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο σκεπτικοί αφού η ομάδα προφανώς δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα επιθυμούσαν, έντεκα μέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Βαλερέγκα. Στην έξοδο από το γήπεδο, πάντως κανείς δεν ασχολήθηκε με τους Νορβηγούς, αφού απαίτηση των οπαδών προς το Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν και πάλι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού υπέγραψε αυτόγραφα αποχώρησε από το γήπεδο με ιδιωτικό αυτοκίνητο για το Ντόρβερθ. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε το πούλμαν της αποστολής.

Δείτε βίντεο από το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Βίλεμ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις