Η διάρκεια σε κάνει μεγάλη ομάδα


Η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα μετά το φιλικό με την Τσίβας. Η λέξη ταχύτητα, η λέξη φαντασία και η λέξη δημιουργικότητα, φάνηκαν άγνωστες στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Έχοντας την τύχη να βρίσκομαι με την ομάδα μαζί στην Ολλανδία, άρχισα να την ψάχνω μήπως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Το θέμα είναι πως υπάρχει και πως εντοπίστηκε έγκαιρα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει να κάνει – μόνο – με το αγωνιστικό.
Παρατηρήθηκε μία έλλειψη σωστής νοοτροπίας και ο Σάντος το λέει συνεχώς.
Τίποτα δεν έχει καταφέρει ακόμη ο ΠΑΟΚ για να θεωρεί δεδομένη την ακόμη μία καλή σεζόν στη σειρά.
Αν δεν παλέψουν οι παίκτες, αν δεν δώσουν αυτό που πρέπει, τότε θα κάνουμε μία τρύπα στο νερό.
Καμία ομάδα που έχει μία καλή σεζόν, δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη πως θα κάνει και δεύτερη.
Στο ποδόσφαιρο, η συνέχεια είναι αυτή που μετρά όσο τίποτα άλλο και για αυτόν τον λόγο βασικός στόχος της ομάδας είναι η διατήρηση των κεκτημένων.
Αν ο ΠΑΟΚ κάνει πέντε ανάλογες σεζόν, θα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως έχουμε βρει το κουμπί, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρηθούμε ψηλά.
Τώρα, το πράμα θέλει ακόμη δουλειά και υπομονή.
Στα τεχνικά θέματα, είναι προφανές πως με χαφ που δεν μπορούνε να τρέξουν – λόγω κούρασης ή ακόμη και ηλικίας – το 4-4-2 είναι κάτι άγνωστο. Είναι κάτι που θα αλλάξει.
Ο Σάντος, ορθά πειραματίστηκε, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως άμεσα θα αλλάξει.
Το 4-3-3, είναι σαφώς πιο βολικό, με τον Γκαρσία 6άρι και τους Φωτάκη – Σορλέν ή Ίβιτς όταν θα είναι έτοιμος. Τότε, η μεσαία γραμμή θα έχει και τρεξίματα και ποιότητα και λίγους χώρους για τον αντίπαλο.
Το θέμα είναι πως το 4-3-3, δεν μπορεί να βγει με τον Φιλομένο στα άκρα, άρα θα πρέπει να πιεστεί ο Βιεϊρίνια ή να υπάρξει το ρίσκο της χρησιμοποίησης του Κουτσιανικούλη από το πρώτο επίσημο παιχνίδι.
Ο Σάντος πάντως είναι καθησυχαστικός και αυτό μου δίνει εμένα την ευκαιρία να χαλαρώσω και να περιμένω.
Όσοι τρελαίνεστε, είναι επιλογή σας και τη σέβομαι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις