Ναϊμένγκεν-ΠΑΟΚ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το πέμπτο τεστ του νέου ΠΑΟΚ κόντρα στη Ναϊμένγκεν με χάι λάιτ του αγώνα το πανέμορφο γκολ του Φωτάκη.
Θετικό ήταν το δείγμα του Δικεφάλου ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο στην μεσαία γραμμή και πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν για άλλη μια φορά ο κόσμος του ΠΑΟΚ που έδωσε ρυθμό στο Ολλανδικό γήπεδο και το μετέτρεψε σε Τούμπα, με ατέλειωτο τραγούδι και συνθήματα.

Ο αγώνας

Με το αγαπημένο του 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας ο Φερνάντο Σάντος. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπιζέρα και Τσιρίλο, αριστερό μπακ ήταν ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσνερ, στα χαφ Βερόν και Φωτάκης, στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Σορλέν, δεξιά ο Κονσεϊσάο, στην κορυφή της επίθεσης ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (που έπαιξε τελικά παρά τις ενοχλήσεις στην μέση) ενώ λίγο πιο πίσω σε ρόλο δεύτερο επιθετικού ο Φιλομένο.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά τόσο για τους παίκτες του ΠΑΟκ όσο και για αυτούς της Ναϊμέγκεν. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν άργησε να πάρει τα ηνία του αγώνα κι ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Καλή κυκλοφορία και... κυριαρχία

Οι παίκτες του Δικεφάλου προσπαθούν να εφαρμόσουν και στην πράξη τις εντολές του Πορτογάλου τεχνικού και έπαιζαν κυρίως με την μπάλα κάτω, με πολλές πάσες και καλή κυκλοφορία μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 24' ο Μπρούνο Τσιρίλο έδειξε στοιχεία του εκρηκτικού του χαρακτήρα όταν μετά από αγκωνιά Βλέμινγκς στα πλευρά, σε μια εναέρια μονομαχία, άρχισε τα... γαλλικά με τον παίκτη της Ναϊμένγκεν.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 ολόκληρα λεπτά προκειμένου ο ΠΑΟΚ να κάνει αισθητή τη παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Όλα ξεκίνησαν από μια σέντρα του Φωτάκη από τα δεξιά με τον Σορλέν να γίνεται αποδέκτης και απευθείας να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές. Στο 40ο λεπτό βρήκαν για πρώτη φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ εκτεθειμένη, όμως το σουτ του Σαΐντ κατέληξε άουτ.

Το δίλεπτο του... τρόμου

Δύο λεπτά αργότερα (42') η Ναϊμέγκεν δημιούργησε την καλύτερη φάση του αγώνα σε μια οργανωμένη επίθεση για σεμινάριο. Ο Ελ Ακαουί έκανε την σέντρα από τα αριστέρα, ο Σένε έκανε με τη μια το σουτ από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Μουδιασμένο ξεκίνημα...

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Δικέφαλος δεν έμοιαζε με την ομάδα του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν μουδιασμένοι, έδωσαν χώρο στους παίκτες της Ναϊμένγκεν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

Στο 57ο λεπτό μάλιστα η πίεση των Ολλανδών απέφερε καρπούς καθώς άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλέμινγκς.

... εντωπυσιακή απάντηση Φωτάκη

Η απάντηση του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε γρήγορα (για την ακρίβεια έξι λεπτά αργότερα) με εντυπωσιακό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή. Ο Έλληνας μέσος έδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει φαρμακερό σουτ και έκανε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ.

Αμέσως μετά το γκολ του Φωτάκη, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις καθιερωμένες αλλαγές, προκειμένου να τεστάρει κι άλλους παίκτες. Κουτσιανικούλης, Αναστασάκος, Μαλεζάς, Ίβιτς πήραν τις θέσεις των Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Βερόν και Κονσεϊσάο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει πρόσωπο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, από την στιγμή που οι ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Κλασικό παιχνίδι κέντρου, δίχως θέαμα και καλή κυκλοφορία.

Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αμπουμπακαρί και Παπάζογλου στις θέσεις των Φωτάκη και Φιλομένο, όμως το παιχνίδι τελείωσε κύλησε δίχως το παραμικρό και το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ναϊμέγκεν: Μπάμπος, Γκούζενς, Μπούργκζοργκ, Ζόμερ, Ντιμπαζονκίζα, Φαν Έιντεν, Ελ Ακαουί, Ραντόμτσκι, Βλέμινγκς, Σένε, Τεν Φόορντε.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μπιζέρα, Βερόν, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις