«Μάγος» ο Αμπουμπακάρι

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από τα δύο πρώτα φιλικά του ΠΑΟΚ, επί ολλανδικού εδάφους. Οι παίκτες του Σάντος ήταν κεφάτοι, νίκησαν πρώτα, την ερασιτεχνική Πούτεν 4-0, ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Νέους της Ντε Γκράαφστσαπ. Μαγικά πράγματα από Αμπουμπακάρι. Ακούραστος ο Μουσλίμοβιτς. Ορεξάτοι οι Φωτάκης και Κονσεϊσάο. Ενσωματώνεται με την αποστολή ο Βιεϊρίνια. «Θέλουμε το πρωτάθλημα», δηλώνει ο Στέλιος Μαλεζάς.

Τα πρώτα τους γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Φωτάκης και Φιλομένο

Ο «δικέφαλος» του βορρά, στο πρώτο του φετινό φιλικό παιχνίδι, επικράτησε εύκολα με 4-0 της ερασιτεχνικής Πούτεν, παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας στις κερκίδες. Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε το κέντρο και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Ο Σνάουτσνερ τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο, αυτός πάσαρε στον Φωτάκη, ο οποίος απέφυγε έξυπνα ένα αντίπαλο και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρούιν. Ο νεοαποκτηθείς από τη Λάρισα, ήταν ο κύριος εκφραστής όλων των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του και είχε για συμπαραστάτη τον Κονσεϊσάο.

Στο 23’ ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Φωτάκη και την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο, ο Φιλομένο κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0. Στο 36’ και πάλι μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο, μπήκε σφήνα στην πορεία της μπάλας ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 4-0. Στο 40’ στο 58’ και στο 88’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν δοκάρι μετά από προσπάθειες των Μπιζέρα, Λίνο και Φωτάκη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ (46? Παντίδης), Τσιρίλο, Μπιζέρα, Γκαρσία, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο.

«Μάγος» ο Αμπουμπακάρι

Το δεύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη με το πρώτο. Το σκορ με τους Νέους της Ντε Γκράαφστσαπ έμεινε στο 1-1. Εκπληκτικά πράγματα έκανε ο Αμπουμπακάρι. Ο Γκανέζος «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Ολλανδών και ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε συνεχώς φάσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18΄ με αυτογκόλ του Αποστολόπουλου και ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στο 30΄ με τον Μπαλάφα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος (70΄ Μωϋσιάδης), Αραμπατζής, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Βερόν, Μπαλάφας, Αμπουμπακάρι, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Αναστασάκος (26΄ Σνάουτσνερ).

Sold out μέσα σε πέντε μέρες!


Ο κόσμος του ΠΑΟΚ εξάντλησε το απόθεμα των 7.592 εισιτηρίων διαρκείας, που είχαν μείνει ελεύθερα μετά τις ανανεώσεις των περσινών κατόχων. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ, το Σάββατο (11/07) εξαντλήθηκαν τα 21.100 εισιτήρια διαρκείας που είχαν τεθεί προς πώληση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη θητεία της διοίκησης Ζαγοράκη. Από 12.200 τη σεζόν 2007-08, στα 19.159 πέρσι και στα 21.100 εφέτος. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας, που για πολλοστή φορά απέδειξαν ότι είναι συμμέτοχοι στην αναγέννηση του Π.Α.Ο.Κ. σε όλα τα επίπεδα».

* «Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για το πρωτάθλημα. Μακάρι να έρθει, όμως», δηλώνει στη «SportDay» o Στέλιος Μαλεζάς.

* Έφτασε στο Ντόρβερτ ο Σαβίνι, ενώ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και ο Βιεϊρίνια. Ο Ζήσης Βρύζας συμφώνησε με την Πόρτο για την απόκτηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις