«Με κάλυψε ο ΠΑΟΚ»

savini.jpgΤο τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ήταν ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός ανέφερε ότι ο δικέφαλος τον κάλυψε σε όλα και τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίρκο Σαβίνι στην «Εξέδρα» και τον Σταύρο Κόλκα:
Η ομάδα δεν άρεσε εναντίον της Σίβας.

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Ολα τα παιδιά έχουν φορτωθεί πολύ από τη δουλειά που γίνεται και το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε σωστά, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου».

Τι σ' έκανε να αφήσεις το Καμπιονάτο και να έρθεις στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;
«Αρχικά, όλοι γνωρίζετε πως υπάρχει προσωπική επαφή με τον Ζήση Βρύζα, η οποία μέτρησε στην τελική μου απόφαση. Είχα αρκετές προσφορές από την Ιταλία, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο ρεαλιστική προσέγγιση και με κάλυψε σε αυτά που ζητούσα από την επόμενη ομάδα μου».

Πότε θα είσαι στο 100%;
«Είναι σημαντικό να φτάσω γρήγορα, ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Ηδη νιώθω καλά».

Τι σε προβλημάτισε από την εικόνα της ομάδας σου στο φιλικό που αγωνίστηκες;
«Οντως δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να δίνεις την αξία που πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια και να τα αντιμετωπίζεις σωστά».

Θεωρείς πως η ομάδα είναι πιεσμένη επειδή πρέπει να είναι σύντομα έτοιμη;
«Οχι, δεν το νομίζω. Ο προπονητής μας είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να το διαχειριστεί για να είμαστε έτοιμοι».

Εμαθες τι έγινε στην πρώτη προπόνηση της σεζόν; Σε ενημέρωσαν πως έγινε sold out στα εισιτήρια διαρκείας;
«Με ενημέρωσε ο Μπρούνο (σ.σ.: Τσιρίλο) για όσα συνέβησαν με τον κόσμο. Ξέρω ότι στηρίζει πολύ την ομάδα και είχα ανθρώπους στη Νάπολι οι οποίοι έζησαν το παιχνίδι των δύο ομάδων και μου μιλήσουν για την ατμόσφαιρα του γηπέδου μας. Βέβαια, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, αφού στη Νάπολι έπαιζα με 70.000 οπαδούς μέσα στο 'Σάο Πάολο'. Πάντως, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο ομάδων».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος φέτος;
«Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία και πρέπει να κάνει τουλάχιστον ανάλογη. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω να εκπληρωθούν οι στόχοι της και θα κάνω τα πάντα γι' αυτό».

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι κομβικοί για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα;
«Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι κομβικοί για το τι θα κάνουμε στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα είναι ένας διαφορετικός θεσμός που πρέπει να κοιτάξουμε από διαφορετικό πρίσμα. Στο μυαλό μας τώρα είναι το Europa League και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις