ΠΑΟΚ: Η φανέλα με το… «10»

ΠΑΟΚ: Η φανέλα με το… «10»



Αρχικά ο πρώην παίκτης Ρεν ερωτήθηκε αν βελτιωθεί η ψυχολογία του και η απόδοση του τώρα που ανήκει στον «Δικέφαλο του Βορρά» και δεν αγωνίζεται ως δανεικός από τη γαλλική ομάδα.

«Πρόκειται για μια διαφορετική κατάσταση. Το καλύτερο είναι ότι ξεκινάω τη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, αφού πέρυσι υπήρχαν δυσκολίες όταν ήρθα στα μέσα της χρονιάς. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα δείτε έναν βελτιωμένο Σορλέν σε σχέση με την περσινή σεζόν», απάντησε ο Σορλέν.

Είναι διαφορετική η φιλοσοφία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ σε σχέση με ό,τι έκανες στη Γαλλία;

«Οφείλω να πω ότι η προετοιμασία εκεί είναι πολύ πιο σκληρή. Εχει πολύ περισσότερο τρέξιμο. Τόσα χρόνια στη Ρεν αυτό κάναμε. Εδώ βέβαια υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα που κάνουμε. Δεν υπάρχει αυτή η μονοτονία».

Μήπως, όμως, το ότι έκανες τόσο σκληρές προετοιμασίες σε βοήθησε να αποκτήσεις καλές βάσεις ως αθλητής, αφού και στο γήπεδο ξεχωρίζεις για τις φυσικές σου δυνάμεις και αντοχές;

«Τι να σας πω. Εκεί είναι διαφορετικό το στυλ. Και στη Γαλλία, βέβαια, διαφέρει από ομάδα σε ομάδα. Στα χρόνια της Ρεν αναφέρθηκα εγώ, αφού άλλες ομάδες μπορεί να έκαναν διαφορετικό πρόγραμμα».

Ολιβιέ, ήσουν εσύ αυτός που διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο δέκα;

«Οταν πρόσφατα πήγα να υπογράψω το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος μου είπε ότι είναι διαθέσιμο κι αν θέλω μπορώ να το πάρω. Εγώ το δέχθηκα».

Συμφωνείς, κρίνοντας από τις πρώτες προπονήσεις, ότι ανέβηκε η ποιότητα της ομάδας;

«Για να επιλέχθηκαν αυτοί οι παίκτες από τους παράγοντές μας, που ξέρουν τόσο καλά το ποδόσφαιρο, πάει να πει ότι αξίζουν. Τώρα βέβαια πρέπει να δέσουμε και σαν ομάδα».

Τι περιμένεις από τη νέα χρονιά σε επίπεδο στόχων;

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και στην Ευρώπη αλλά και στο πρωτάθλημα, εκεί όπου όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί».

Iσως να εννοείς και τον Παναθηναϊκό που πήρε τον Σισέ με 20 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί απέναντι σε τέτοιες μεταγραφές;

«Παντού συμβαίνει αυτό. Κάποιες ομάδες είναι περισσότερο πλούσιες. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν περισσότερα λεφτά αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο στο πρωτάθλημα».

Σου λέει κάτι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στην πρώτη προπόνηση είχε 16 χιλιάδες φιλάθλους, ενώ έχει διαθέσει και 20 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας;

«Αυτό που γίνεται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν το έχω δει πουθενά. Είναι εντυπωσιακό. Τώρα πρέπει και εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τους ικανοποιήσουμε».

Απομένουν οι ανακοινώσεις
Σε καλό δρόμο είναι το θέμα του Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ. Όπως φαίνεται απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης ο 23χρονος μέσος. Ωστόσο, δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα βέβαιο, διότι αρχικά η Πόρτο είχε μεταφέρει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι θα αφήσει ελεύθερο τον Πορτογάλο μέσο και στη συνέχεια ζητούσε λεφτά. Πάντως, αυτή τη στιγμή υπάρχει συμφωνία με τους «δράκους» στις 300.000 ευρώ και θα πάρει η Πόρτο ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που αγοραστεί από άλλο σύλλογο ο Βιεϊρίνια.

Σε ότι αφορά το θέμα Βιτόλο θεωρείται πως μέχρι τη Δευτέρα θα μείνει ελεύθερος από τη Σανταντέρ για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή είναι πιθανόν να αποτελέσει την τελευταία για τον «Δικέφαλο». Ίσως να γίνει άλλη μία στα τέλη Αυγούστου, αλλά αυτό θα καθοριστεί από το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στο UEFA Europa League.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις