Ενας Παναθηναικός για να κλαις…


Εκανα υπομονή και είδα χθες όλο το φιλικό ματς του Παναθηναικού με τη Χόφενχαιμ. Χρειαζόταν όντως πολλή υπομονή… Κι αν θα έπρεπε να λυπηθώ με την τελευταία εμφάνιση του ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναικό που είδα πρέπει να βάλω τα κλάματα…


Μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό φορτωμένο με όλα τα αστέρια του ουρανού, που όχι μόνο δεν έλαμπε, αλλά ήταν θεοσκότεινος. Ηταν ένας Παναθηναϊκός που δεν υπήρχε. Που είχε μία μόνο φάση σε όλο το ματς κι εκείνη με ένα σουτ του Πετρόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ενας Παναθηναϊκούς νωχελικός, αργός, εντελώς ασύνδετος, που αναρωτιόσουν τι ακριβώς παριστάνει στον αγωνιστικό χώρο. Σκεφτόμουν δηλαδή για ποιο λόγο μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες. Για να πείσουν τον προπονητή τους ότι δικαιούνται μια θέση στην ενδεκάδα, ή μήπως για να… αράξουν και να ξεκουραστούν από τις προπονήσεις; Ούτε ένας είχε διάθεση για μπάλα. Ολοι ήταν, επί 90 λεπτά, θεατές των προσπαθειών των παικτών της Χόνφενχάιμ, που δεν έκανε και καμιά σπουδαία εμφάνιση, αλλά ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα.

Ο «πολύς» Σισέ δεν ακούμπησε την μπάλα. Ο Μουν, για τον οποίο τόσο υπερήφανος είναι ο Πατέρας, προκαλούσε θλίψη με την ανυπαρξία του. Για να μη σας κουράζω, έβλεπες όλους τους πράσινους ακριβοπληρωμένους «παικταράδες» να βαδίζουν πάνω στο χόρτο, να μην μπορούν να αλλάξουν μια πάσα μεταξύ τους και να τρέχουν μονίμως πίσω από τους αντιπάλους τους, παρακαλώντας πότε θα σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη για να τελειώσει η αγγαρεία…

Ετσι, λοιπόν, παρηγορήθηκα. Ο ΠΑΟΚ του φιλικού με τη Γουαδαλαχάρα ήταν… ομαδάρα μπροστά στον Παναθηναικό του αγώνα με τη Χόφενχάιμ. Τουλάχιστον οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν. Ηθελαν αλλά δεν μπόρεσαν. Του Παναθηναικού ούτε καν ήθελαν, ούτε καν προσπάθησαν.

Εν πάση περιπτώσει, ας συμφωνήσουμε σε κάτι για να είμαστε σοβαροί: Ας μην περιμένουμε στη φάση της προετοιμασίας να δούμε τις ομάδες μας να «πετάνε». Ας κάνουμε υπομονή. Κι ας αφήσουμε προπονητές και παίκτες να δουλέψουν για να μοντάρουν τις ομάδες τους. Ας αφήσουμε και τις διοικήσεις να κάνουν, ενδεχομένως, κάποιες προσθήκες στα ρόστερ των ομάδων, αν τυχόν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι λείπει, ή ότι κάτι έκαναν λάθος στις μέχρι τώρα μεταγραφικές επιλογές τους.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, το θέμα είναι υπερεπείγον. Πρέπει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Βαλερέγκα, για να περάσει στην επόμενη φάση της Γιουρόπα Λιγκ. Νομίζω ότι αυτό είναι το στοίχημα, που, στην παρούσα φάση, πρέπει να κερδίσουν ο Σάντος και οι παίκτες του. Ας αποκλείσουν τη νορβηγική ομάδα και μετά βλέπουμε. Ουσιαστικά η προετοιμασία θα συνεχιστεί, θα υπάρχει κι άλλος χρόνος για να ωριμάσει η ομάδα ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς. Ώστε να δώσει τη νέα διπλή μάχη για τη Γιουρόπα Λιγκ και, φυσικά, να εμφανιστεί πανέτοιμη, στη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος, στις 22 Αυγούστου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις