Μπορεί περισσότερα...

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το τέταρτο και πιο δυνατό ως τώρα φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ναϊμέγκεν. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά έμεινε στο 1-1 με την ολλανδική ομάδα, χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο Φωτάκης κι ενώ οι -τυπικά- γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Φλέμινγκς.


Ο Φερνάντο Σάντος αυτήν τη φορά παρέταξε την ομάδα του ΠΑΟΚ με βασική σύνθεση, καθώς όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες, από δω και πέρα ο "Δικέφαλος" μπαίνει σε καθαρά αγωνιστικούς ρυθμούς. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μονταριστεί το σχήμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, απέχει μόλις τρεις εβδομάδες.

Ο πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε διάταξε 4-2-3-1 με τον Μουσλίμοβιτς μόνο του στην κορυφή της επίθεσης και τον Φιλομένο να του δίνει βοήθειες, κινούμενος όμως πιο πίσω, σχεδόν στην ίδια ευθεία με τους Κονσεϊσάο και Σορλέν. Το σύστημα άλλαξε βέβαια στο δεύτερο μέρος, όταν ο Σάντος θέλησε να αλλάξει σχήμα και πρόσωπα, πραγματοποιώντας και έξι αλλαγές, από το 60` και μετά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο ημίωρο, οι θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με το κλασικό 4-4-2 και τους Αναστασάκο και Παπάζογλου ως δίδυμο στην γραμμή "κρούσης". Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στο καταπληκτικό γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ, το οποίο προήλθε με σουτ-"οβίδα" του Φωτάκη, από το ύψος της περιοχής, στο 62ο λεπτό.

Πέντε λεπτά νωρίτερα, οι ολλανδοί μπήκαν σε ρόλο οδηγού, όταν ο Φλέμινγκς νίκησε τον Χαλκιά με απ` ευθείας εκτέλεση φάουλ, σε μια φάση που φέρει ευθύνη και το τείχος, το οποίο άνοιξε. Ο "Δικέφαλος" πάντως είχε τις ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς, αλλά τόσο στο πρώτο μέρος με τους Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, όσο και στο δεύτερο με τον Παπάζογλου, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Για τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο (63' Μαλεζάς), Μπιζέρα, Βερόν (63' Ιβιτς), Φωτάκης (76' Αμπουμπακαρί), Κονσεϊσάο (63' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Φιλομένο (76' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (63' Αναστασάκος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις