Ξέρει τους 11 !!

santos_paok-aris.jpgΟι περισσότεροι προπονητές δεν είναι έτοιμοι αυτό το χρονικό διάστημα να βγάλουν συμπεράσματα για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να προβάρουν 11αδα στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Φερνάντο Σάντος όμως λόγο των επίσημων υποχρεώσεων στην Ευρώπη είναι αναγκασμένος να τα κάνει. Πάντως ο Πορτογάλος στέλνει το μήνυμα ότι «κανένας δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να λέει ότι έχει μία θέση εξασφαλισμένη».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τα πρώτα του συμπεράσματα από την προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» και ανέφερε ότι θέλει την ομάδα απολύτως έτοιμη στις 30 Ιουλίου για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα και για αυτό διαφοροποίησε το πρόγραμμα.

«Πέρυσι είχαμε χρόνο να κάνουμε προετοιμασία επί δύο μήνες, φέτος στις 30 Ιουλίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να φθάσουμε σ' ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πέρυσι οι παίκτες μοιράζονταν τον χρόνο των φιλικών, φέτος ξεκινήσαμε με 90λεπτα για όλους έτσι ώστε να πιέσουμε τις καταστάσεις και να φθάσουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εχουμε, όμως, και τις απουσίες παικτών που λίγο περιέπλεξαν τα πράγματα και γι' αυτό ο Σνάουτσνερ έπαιξε παραπάνω, κάτι που δεν έπρεπε», δήλωσε αρχικά ο Σάντος.

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα του συμπεράσματα, ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον ρυθμό που πιάσαμε, κυρίως από άποψη φυσικής κατάστασης. Είμαι ικανοποιημένος και από τη νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου, δείχνοντας ότι έχουν κερδίσει σημαντικά πράγματα από την περσινή σεζόν. Αυτό θα είναι και φέτος βασικό μας όπλο».

Για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά σχολίασε: «Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους και κοντρόλαραν τον ρυθμό. Το απόγευμα οι αντίπαλοι ήταν γυμνασμένοι, εμείς προσπαθήσαμε, χάσαμε ευκαιρίες και δεν κερδίσαμε. Μου άρεσε, πάντως, η αφομοίωση των νέων παικτών. Τώρα, στα επόμενα δύο παιχνίδια, θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τον κορμό της ομάδας, με στόχο να μοντάρουμε το σχήμα που θα είναι έτοιμο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Νομίζω ότι από τα δύο πρώτα παιχνίδια φάνηκε ότι θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός μέσα στην ομάδα μεταξύ των παικτών. Κανένας δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να λέει ότι έχει μία θέση εξασφαλισμένη».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να απαντήσει και στην ερώτηση για το πόσα 90λεπτα πρέπει να έχουν οι παίκτες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς: «Στα τρία τελευταία φιλικά, θα αγωνιστεί μία ομάδα που θα είναι αρκετά κοντά σ' εκείνη που θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οσο πλησιάζουμε στο πρώτο επίσημο ματς, τόσο θα παίζουν περισσότερο μαζί αυτοί που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό».

• Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας ο ΠΑΟΚ δίνει το τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ντούρβετθ, όπου προετοιμάζεται, θα υποδεχθεί ουσιαστικά την ερασιτεχνική ομάδα Zutphen.
Τέλος την Πέμπτη (16/7), ημέρα διεξαγωγής του φιλικού με την Τσίβας, και μέχρι το τέλος της προετοιμασίας θα βρίσκεται στην Ολλανδία ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις