Ο Φωτάκης «εκθέτει» τα υπόλοιπα χαφ του άξονα
Για ακόμη μία φορά υπάρχει μία μουρμούρα μετά από φιλικό παιχνίδι, εκτός έδρας με τη Ναϊμέγκεν το οποίο μάλιστα έπρεπε να κερδίσουμε, αφού το πέναλτι στον Κουτσιανικούλη ήταν μαρς.

Αλλά περισσότερο προβληματισμένος θα ήμουν αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε εχθές παρά την ισοπαλία που πήρε. Δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ και αυτό το ξέρουμε όλοι.
Περισσότερο έψαχνε μέσα στο παιχνίδι να βγάλει τις ασκήσεις που δούλευε ο Σάντος στις προπονήσεις, παρά να βρει τους διαδρόμους να απειλήσει.
Εγώ θα μείνω σε ένα θέμα, για το οποίο κατηγορήθηκα στο παρελθόν.
Σας έλεγα από την περασμένη άνοιξη ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει χαφ που παίζουν στον άξονα και δε βγαίνουν στον γκολ.
Ο Φωτάκης αρκούσε για να καταλάβετε όσοι είδατε το παιχνίδι, τι ακριβώς εννοούσα τότε. Ανεβαίνει συνεχώς έξω από την περιοχή του αντιπάλου, σουτάρει, όταν ο Κονσεϊσάο συγκλίνει βγαίνει στη πλάτη του για να υπάρχει η επιλογή της σέντρας. Τα κάνει όλα.
Ο Βερόν δείχνει ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα, παίζοντας σε ένα τετράγωνο γύρω από τη μεσαία γραμμή και σπανίως να πλησιάζει την αντίπαλη εστία.
Επίσης ανασταλτικά, ποτέ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ερχόμενο με φόρα αντίπαλο που προσπαθεί να βγει στη κόντρα.
Ναι, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά, αλλά στο ποδόσφαιρο σήμερα αυτό το στοιχείο δεν μετράει τόσο αν δεν συνοδεύεται από τα υπόλοιπα.
Ο Σάντος θέλει να παίξει 4-4-2 και μπορεί να το παίξει με Γκαρσία – Φωτάκη ή Βιτόλο – Φωτάκη όταν και αν έρθει ο Ισπανός. Ο Βερόν, μόνο όταν η ομάδα παίζει με τρεις μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Όχι πως ο Γκαρσία τρέχει, αλλά τουλάχιστον σε αντίθεση με τον Βερόν είναι καθαρός κόφτης, ενώ είναι καλός και στη γρήγορη προώθηση του παιχνιδιού.
Το είχα γράψει μετά το περυσινό φιλικό με τη Λάτσιο και είχα επίσης κατηγορηθεί. Ο ΠΑΟΚ θα έχει αλλάξει επίπεδο, όταν ο Βερόν γίνει παίκτης πάγκο και πλέον μπορώ να είμαι σίγουρος πως αλλάξαμε επίπεδο.
Ήθελα άλλον έναν χαφ με τα τρεξίματα του Φωτάκη, αφού ο Καλαματιανός αν δεν έχει τέτοιο παίκτη δίπλα του, θα κλείσει τη σεζόν με 12 – 13 κίτρινες, νούμερο εύκολο να πιάσει κυνηγώντας τους αντιπάλους που δεν μπορεί ο παρτενέρ του.
Δεν έχω καμία διάθεση να «θεοποιήσω» τον Φωτάκη, παρότι μας έχει βάλει όλους τα γυαλιά στη προετοιμασία.
Απλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει μεγαλύτερες και πιο ριζικές αλλαγές στη μεσαία του γραμμή, τις οποίες δεν μπορούσε να κάνει λόγω συμβολαίων που είχε φορτωθεί.
Του χρόνου βλέπω να αλλάζουν πολλά. Τώρα θα πάμε με ότι έχουμε, θα προσθέσουμε σταδιακά τους νέους και θα κάνουμε άλλη μία σταθερή πορεία, αναζητώντας την εξιλέωση στο κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ.
ΥΓ Ο Μπαλάφας θα πάει στον ΠΑΣ για να πάρει 30 παιχνίδια και να επιστρέψει όταν θα αδειάσει κάπως η μεσαία γραμμή της ομάδας. Και καλά θα κάνει, αφού οι αγώνες που θα πάρει φέτος στον ΠΑΟΚ θα είναι ελάχιστοι και θα τον κρατήσουν πίσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις