Κονσεϊσάο: «O τελευταίος σταθμός μου»














Το θέμα της παραμονής του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε σήριαλ, με ευτυχές όμως τέλος. Η σεζόν που ακολουθεί ίσως να είναι και η τελευταία της καριέρας του Πορτογάλου άσου. «Έχω δεθεί με την ομάδα, στον ΠΑΟΚ θα κρεμάσω τα παπούτσια μου», δήλωσε ο Κονσεϊσάο στη «SportDay», ενώ σχολίασε το θέμα των αρκετών αποβολών στο περσινό πρωτάθλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά. Όσοι πήραν κάρτες ξέρουν καλά ότι ζημίωσαν την ομάδα».

•Η παραμονή σου έγινε σίριαλ. Πώς τελικά πήρες την απόφαση και ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;

«Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Πραγματικά θέλω να το αφήσω πίσω και να μιλήσω περισσότερο για το μέλλον. Προσωπικά θέλω να φθάσω την περσινή μου απόδοση, να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με βάση και την απόφαση του προπονητή μου και από εκεί και πέρα να περάσω τις εμπειρίες μου στους νεότερους. Μακάρι με την ομάδα να κάνουμε ό,τι και την περσινή περίοδο. Κι εγώ πάντως θα ήθελα να βγω MVP της σεζόν, όπως πέρυσι ο Κοντρέρας…»,

•Ως ένας από τους πιο έμπειρους της ομάδας, μπορείς να πεις τι έφταιξε πέρυσι με τα νεύρα των παικτών και τις κόκκινες που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ; Πώς αυτό θα αποφευχθεί φέτος;

«Πέρυσι έγιναν πολλά καλά, αλλά και μερικά άσχημα πράγματα στην ομάδα. Αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά. Όσοι πήραν κάρτες ξέρουν καλά ότι ζημίωσαν την ομάδα. Είναι σίγουρο πως αυτό θα αλλάξει. Δεν είμαστε χαζοί να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ενέργειες στοιχίζουν στην ομάδα».

•Τέλος, Σέρτζιο, πώς σκέφτεσαι το τέλος της επόμενης χρονιάς, και ο ΠΑΟΚ είναι κάτι ιδιαίτερο για εσένα ή μια ομάδα όπως όλες οι άλλες;

«Για την επόμενη χρονιά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Από εκεί και πέρα, σε κάθε σύλλογο που πήγα πραγματικά δέθηκα. Κάθε ομάδα έχει μια θέση στην καρδιά μου. Επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος σύλλογος που θα παίξω είναι σίγουρο ότι γι’ αυτόν θα νιώθω κάτι περισσότερο. Μια ομάδα με τεράστια δυναμική, με φανατικό κόσμο, στον οποίο πέρασα καλές και κακές στιγμές, οι οποίες με έκαναν να δεθώ με την ομάδα. Να ξέρετε πάντως ότι για εμένα είναι δύσκολο να κάνω κι άλλη προετοιμασία με τον Σάντος…».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στο σημερινό φύλλο (16/7) της «SportDay».

Δυνατό «τεστ» με Τσίβας

Με τη μεξικάνικη Τσίβας θα κοντραριστεί απόψε το απόγευμα ο ΠΑΟΚ (20:00, Novasports 1). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει τη δυνατότητα να εξάγει πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση, αφού στο περασμένο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν (1-1) τα πόδια ήταν πιο «βαριά», ενώ η ομάδα δεν είχε «δέσει» στον απαιτούμενο βαθμό λόγω των πολλών νέων προσώπων στην προετοιμασία. Το παιχνίδι θα γίνει στο χωριό Ούτινγκ, στην περιοχή Μπόχολντ (στα σύνορα Γερμανίας-Ολλανδίας 80 χιλιόμετρα από το Άρνεμ). Ο Σάντος ετοιμάζει μάλιστα αρκετές εκπλήξεις, με τις βασικότερες να είναι η χρησιμοποίηση του επιθετικού διδύμου Κουτσιανικούλη-Μουσλίμοβιτς, αλλά και του Κοντρέρας ως δεξιού οπισθοφύλακα. Η πιθανή ενδεκάδα: Κρέσιτς ή Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αμπουμπακάρι, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς.

Στην αναμονή για Βιτόλο

Ούτε χθες σημειώθηκε κάποια εξέλιξη όσον αφορά στην περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο. Ο 26χρονος μέσος δεν έχει αποδεσμευθεί ακόμα από τη Σανταντέρ αφού δεν έχει βρει σημείο επαφής με τους ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει τα χρήματα που του οφείλουν. Παράλληλα έχει «παγώσει» το θέμα του δανεισμού του Σωτήρη Μπαλάφα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δύο περιπτώσεις βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση.

Εντυπωσίασε και παραμένει… ο Αποστολόπουλος

Ως γνωστόν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Άρνεμ της Ολλανδίας ακολούθησαν έξι παίκτες από την ομάδα των Νέων του συλλόγου. Οι Κουτζαβασίλης (τερματοφύλακας) και Αποστολόπουλος (αμυντικός) θα παραμείνουν. Ο τελευταίος ειδικά εντυπωσίασε άπαντες με την παρουσία του. Τον δρόμο της επιστροφής πήραν οι Καρασαλίδης, Καραντασιάδης, Μωυσιάδης και Παντίδης. Ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να ελαφρύνει το ρόστερ αφού ήταν υπεράριθμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις