Κοντρέρας:"Θέλω να γίνω ο αρχηγός του ΠΑΟΚ"

Σάντος, Κοντρέρας και Κουτσιανικούλης μίλησαν για τον φετινό ΠΑΟΚ με τον Χιλιανό άσο να δηλώνει πως θέλει να γίνει ο αρχηγός της ομάδας την φετινή σεζόν. Από την πλευρά του ο Κουτσιανικούλης δεν φοβάται τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί. Τέλος ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε πως στις 30 Ιουλίου η ομάδα θα είναι έτοιμη. Με δηλώσεις του στο GOAL ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος μίλησε για την φετινή πρετοιμασία του δικεφάλου του βορρά, τονίζοντας πως υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

"Ο φετινός μας προγραμματισμός όσον αφορά τις προπονήσεις και τα παιχνίδια είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό. Το 2008 ήρθαμε στο ίδιο μέρος και σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες.

Τότε είχαμε να χτίσουμε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, όμως ξέραμε πως υπήρχε περισσότερος χρόνος, αφού το πρωτάθλημα ξεκινούσε στο τέλος του Αυγούστου.

Φέτος δεν είναι μόνο ότι το πρώτο παιχνίδι είναι ένα μήνα νωρίτερα, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σ' αυτόν τον ένα μήνα ίσως δώσουμε μέχρι και έξι παιχνίδια. Αυτό με ανάγκασε να αλλάξω όλο το σχεδιασμό, ενώ ένα ακόμα γεγονός είναι ότι οι παίκτες που έμειναν από πέρυσι είχαν μόλις ένα μήνα ξεκούρασης.

Ολα αυτά έπρεπε να τα υπολογίσω. Χρειαζόμαστε παραπάνω χρόνο από όσο θα ήθελα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό"
.

Για το φετινό ρόστερ έιπε:

"Πρέπει να βρω τρόπο για να καταλήξω στο βασικό κορμό της ομάδας που θα δώσει τις μάχες στο Γιουρόπα Λιγκ. Κάποιες παράμετροι δεν μας βοήθησαν να δουλέψουμε, αφού 2-3 παίκτες ενσωματώθηκαν αργότερα και δεν έχουν ακόμα ρυθμό.

Αυτό είναι κάτι που δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω και ίσως χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζα, κυρίως για την τακτική. Ο Κοντρέρας ήρθε δικαιολογημένα αργότερα, ενώ ο Σαβίνι θα ξεκινήσει τώρα τις πρώτες του προπονήσεις"
.

Κουτσιανικούλης:"Θέλω να τους δικαιώσω που με πίστεψαν"

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, την προετοιμασία της ομάδας και τον Φερνάντο Σάντος.

Για το πως βλέπει την προετοιμασία μέχρι στιγμής είπε:

“Δεν πιστεύω ότι έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα. Είμαστε ακόμα στην αρχή, οι προπονήσεις είναι δύσκολες, ξεκίνησαν και τα φιλικά, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να κάνουμε στα γήπεδο αυτό που πρέπει. Πάντα βέβαια μετράει και το αποτέλεσμα".

Για το αν αισθάνεται βάρος, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ΠΑΟΚ δήλωσε:

"Κάποιοι άνθρωποι με επέλεξαν και θέλω να τους δικαιώσω προσφέροντας στην ομάδα. Προσωπικά θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου".

Για το τι θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της σεζόν είπε:

"Ο ΠΑΟΚ έκανε πέρυσι τρομερή πορεία και στόχος μας φέτος είναι να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις. Αν το καταφέρουμε, θα έχει γίνει σημαντικό βήμα προόδου για τη σταθερότητα που πρέπει να δείχνει η ομάδα".

Για τον Σάντος δήλωσε:

"Μας θέλει σοβαρούς και προσηλωμένους στη δουλειά όταν κάνουμε προπόνηση. Αυτό δεν το ζητάει, το απαιτεί και έτσι πρέπει. Όπως όλοι οι προπονητές έτσι κι αυτός δουλεύει πάνω στην τακτική.

Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου , αλλά δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να μπορέσουμε να φανούμε δυνατοί στα πρώτα μας παιχνίδια"
.

Κοντρέρας:"Θέλω να γίνω ο αρχηγός του ΠΑΟΚ"

Τέλος με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία ο Πάμπλο Κοντρέρας εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο αρχηγός της ομάδας την νέα σεζόν.

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επίπεδο με τις νέες μεταγραφές είπε:

"Σίγουρα. Και ξέρετε ότι αυτός ήτνα και ο στόχος της διοίκησης. Παρέμειναν οι έμπειροι παίκτες που βοήθησαν πέρυσι τον ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος και, επιπλέον, ήρθαν νέοι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την ομάδα καλύτερη.

Τώρα θα πρέπει να ενώσουμε αυτά τα στοιχεία για να πετύχουμε κάτι περισσότερο"
.

Για το αν θα ήθελε να γίνει αρχηγός την νέα σεζόν δήλωσε:

"Πρώτα απ' όλα η λέξη αρχηγός σημαίνει ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι το τέλειο παράδειγμα για όλους τους άλλους. Να τον βλέπουν οι συμπαίκτες του και να θέλουν να του μοιάσουν σε επίπεδο συμπεριφοράς και αγωνιστικότητας, εντός και εκτός γηπέδου.

Ναι. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι αρχηγός του ΠΑΟΚ"
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις